Zomerschool 2017 is gestart!

17-08-2017

We zijn begonnen!

Gisteren zijn ruim 200 kinderen gestart op de Zomerschool. Hoe gaaf is dat! Het thema van dit jaar is Social Media. Een thema waar we allemaal de hele dag mee te maken kunnen hebben. Tijdens de Zomerschool wordt er tevens aandacht besteed aan de Do's and Don'ts bij het gebruik van Sociale media. Tijdens de woordenschatlessen krijgen de leerlingen woorden aangeboden die te maken hebben met het thema en andere vormen van communicatie. Alle leerlingen hebben een klein fotoboekje waarin ze de woorden gaan verzamelen. Zo krijgen ze hun eigen "woordenboek" van de Zomerschool. U zult het boekje in het weekend vast wel even thuis kunnen bewonderen.

De rekenlessen staan in het teken van actief en betekenisvol leren. Dit houdt in dat de leerlingen tijdens de rekenlessen actief bezig zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het schoolplein opmeten op basis van het aantal tegels en krijgen ze breukenlessen waarbij eierkoeken of pannenkoeken ingezet kunnen worden. Leerzaam en lekker dus.

Gisteren heeft u het activiteitenrooster gekregen. Hier staat precies op wanneer uw kind welke activiteit heeft. Vandaag beginnen de eerste groepen met een workshop Radiomaken onder leiding van Jesse. U kunt dit beluisteren via www.echnatonfm.nl

Wilt u meehelpen in de groep van uw kind? Laat het even aan de groepsleerkracht weten!

Meester Benny